Skip to content

Baan opgefleurd

Afgelopen week is de onderhoudsploeg van onze club druk doende geweest met werkzaamheden in het kader van de biodiversiteit. Afgelopen dinsdag is in samenspraak met het Waterschap een strook grond grenzend aan de dinkeldijk in het bos ingezaaid met bloemenmengsel. Het Waterschap voerde grotendeels de werkzaamheden uit en heeft het bloemenzaad beschikbaar gesteld. Chapeau voor het Waterschap!

Afgelopen zaterdag is in eigen beheer de ‘rug’ van de geul langs de baan gefreesd en vervolgens ingezaaid met een bloemenmengsel. Dit bloemenmengsel is beschikbaar gesteld door de dorpsraad Tilligte waarvoor dank! Herman Analbers maakte met zijn tuintractor + frees de grond geschikt. Vanaf de startstreep tot het bos is ruim 300m² Ingezaaid. 

Tevens is met een door Jan ten Dam ontworpen speciale ploeg (prototype) een nieuwe geul langs de gehele lengte van de baan getrokken. Vooraf was het even spannend of dit prototype aan de wensen zou voldoen. Maar al snel bleek dat deze ploeg het ‘ei van Columbus’ is om heel snel en in een rechte lijn een geul te maken. 

Vanwege de droogte gaat de onderhoudsploeg deze week aan de slag om het bloemenmengsel te besproeien. 

Meer foto’s zijn te zien onder “Media”