Skip to content

Persoonlijke jeugdkampioenschappen

Afgelopen zondag vonden op onze veldbaan de persoonlijke NKB baankampioenschappen plaats voor de jeugd van de leeftijdsjaren 2004 t/m 2006 (is categorie 4). Er namen in totaal 31 jongens en meisjes aan deel. Elke speler moest een afstand van 550 meter overbruggen. Opvallend waren de prestaties van Patrick Lansink en Thijs Meijer. Patrick Lansink won zijn eigen leeftijdsjaar (geb 2006) met 7s/50 mtr en 2e werd Thijs Meijer met 7s/6 mtr. Maar Patrick Lansink werd met deze prestatie ook de algemeen dagkampioen. Want de spelers van de oudere jaren 2005 en 2004 konden niet tippen aan de prestatie van Patrick. Niet onvermeld mag blijven dat Thijs Meijer 3e in het algemeen klassement werd. Ook heel knap. Met dank aan de vaste trainers Hans en Eddy Gerwers die altijd weer klaarstaan. Op de foto de prijswinnaars met Patrick in het midden en Thijs links. 

Patrick en Thijs zijn momenteel ook volop in training voor deelname aan de selectiewedstrijden voor het EK volgend jaar. Maar dan moeten ze zich bij de komende wedstrijden wel weten te plaatsen. Maar de vorm lijkt er thans al te zijn. Ook Carsten Lansink gaat meedoen aan de selectiewedstrijden.  

Verders wist Timo Heinink heel knap de tweede prijs te behalen met 8s/ 20mtr. Ook Cecillia Kamphuis en Mike Scholtenhave wisten de zilveren medaille te veroveren in hun leeftijdscategorie. Proficiat!